fbpx
Architecture

Creek Home by Faulkner Architects preserves boulders on steep web site in California

“Don’t harm the boulders” was the request from the consumer who requested Faulkner Architects to design this distant getaway on a rocky web site in California.

The AIDS analysis scientist lives in New York Metropolis however desired a spot to flee to. After discovering a web site on tough terrain main all the way down to a ravine in Truckee, close to Lake Tahoe, they turned to domestically based mostly Faulkner Architects.

Respect for the untouched pure setting was a precedence from the outset, so the agency designed the residence over or round all the largest boulders dotted across the plot.

“The home was constructed round and in deference to each rock,” mentioned Faulkner Architects. “The home cantilevers over a number of boulders; there’s a sense of it not even touching the positioning,” they added.

The low-slung Creek Home is clad in concrete, wooden, and darkish panels – a sober palette that permits it to mix into its context.

The primary entrance is from the north, the place a large wall runs from north-east to south-west. This supplies privateness for the consumer, but in addition helps shade the interiors from the summer season daylight, which could be harsh.

“Densely packed public areas result in wide-open non-public areas,” mentioned the architects, describing the programme as “a reversal of the same old, the place the non-public areas are smaller and extra enclosed.”

An open-plan kitchen, residing, and eating room occupies the centre of the house and overlooks the ravine under. A hall follows the primary concrete wall, main to personal quarters at both finish of the longitudinal dwelling.

Along with the 2 full bedrooms, a partial decrease stage incorporates a meditation house that can be utilized as a sleeping space when required. Above the primary quantity of the home, a single room serves as a house workplace, but in addition acts as a clerestory window to carry mild and air into the centre of the constructing.

Faulkner Architects needed to keep away from a top-down strategy to the design, and engaged with the consumer’s household all through the method.

“All of it creates in the end contemplative structure, ultimate for a sprawling multi-generational household, every member of which contributed enter – starting from cultural important geometry to finishes and tonal qualities – to the challenge,” the studio mentioned.The interiors of the residence had been completed in muted tones, in deference to the challenge’s pure context. Concrete, metal, and wooden characteristic prominently, with expansive home windows all through.

“Metal and rift-sawn oak create shadows that distinction to naturally-illuminated concrete, bluestone, and white gypsum partitions,” mentioned the architects.

Small rock gardens outdoors the house and occasional glass flooring over the boulders are reminders of the consumer’s preliminary intention to depart the positioning undisturbed.

Faulkner Architects has accomplished two different initiatives in Northern California: a household residence clad in weathering metal and a spacious dwelling within the Sierra Nevada Mountains.

Share: